Currypastinaak met aardappelen

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Een lekker, eenvoudig klaar te maken hoofdgerecht, currypastinaak met aardappelen uit de oven. De oven doet het meeste werk voor u, dus u hoeft niet veel tijd in de keuken door te brengen.

Probeer behalve deze currypastinaak ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
500 gram pastinaak
500 gram aardappelen
3 eetlepels zonnebloem olie
1 teentje knoflook
Griekse yoghurt
 
Voor de currymix
1 theelepel koriander
6 peperkorrels
1/2 theelepel gedroogde chilipepertjes
1 theelepel kurkuma
1 theelepel fenegriek
1/4 theelepel zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak eerst de curry mix door alle ingrediënten samen te voegen en met een vijzel fijn te maken. Heb je geen vijzel dan kun je de peperkorrels ook fijn maken onder een bakje en dan de kruiden allemaal goed mengen.
  • Schil en snijd de aardappelen en pastinaak in mooie gelijke stukken.
  • Roer er de olie en de currykruiden doorheen.
  • Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Roer in de laatste 5 minuten de fijngehakte knoflook er doorheen en bak nog 5 minuten mee in de oven.
  • Serveer de currypastinaak met een schep dikke (Griekse) yoghurt of een lekkere mangochutney.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail