Eiercurry met broccoli en rijst

Met de groene held broccoli kunt u allerlei heerlijke en supergezonde gerechten maken: voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes.
Eiercurry met broccoli en rijst. Alweer zo’n lekker multiculti hoofdgerecht van Groenteboer Marco, dit keer vanuit de Aziatische keuken.

Probeer, behalve deze eiercurry met broccoli, ook eens een aantal van onze andere recepten met broccoli uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en supergezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.
En verder: u vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
600 gram broccoli
1 grote ui
300 gram zilvervliesrijst
6 eieren
2 eetlepels kerriepoeder
400 ml kokosmelk
100 gram cashewnoten
olie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Terwijl de zilvervliesrijst op staat, ga jij de curry maken.
  • Kook de eieren in 8 min. bijna hard.
  • Breng een pan water aan de kook met wat zout.
  • Was en snijd de broccoli in roosjes en de stengel in plakken of blokjes.
  • Kook de broccoli in 3 minuten in het kokende water beetgaar.
  • Giet de broccoli af en laat daarna goed uitlekken in een zeef.
  • Pel de ui en snijd in fijne snippers.
  • Verhit wat olie in een wok en fruit de ui zachtjes in 3 minuten.
  • Schep de kerriepoeder er doorheen en bak nog 2 minuten mee.
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Roer de kokosmelk door de ui.
  • Schep nu de broccoli en de eieren er doorheen.
  • Laat de curry nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Schep de cashewnoten er doorheen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de eiercurry met broccoli met de zilvervliesrijst.
  • Eet smakelijk!


ALGEMENE KOOKTIPS EN WETENSWAARDIGHEDEN
Wilt u zoveel mogelijk profiteren van al het goede dat broccoli u te bieden heeft? Stoom, kook of roerbak dan zo kort mogelijk.
Ideale kook- en stoomtijd is maximaal 5 minuten.
Ideale roerbaktijd is maximaal 3 minuten.
In salades kan broccoli ook prima rauw gegeten worden of u blancheert de broccoli even heel kort. Gebruikt u de broccoli rauw, snijd het dan iets kleiner, dat eet wat prettiger.

En verder:
Was de broccoli vóórdat u gaat snijden of hakken, anders worden alle waardevolle vitaminen en mineralen die broccoli u te bieden heeft, met het waswater weggespoeld.

De stronk van de broccoli zit ook stampvol vitaminen en mineralen. Gooi die dus nooit weg, maar schil en snijd in dunne plakjes of blokjes.

Terug naar Broccolirecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail