Erwtensoep, snelle versie

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Voor wie wel zin heeft in erwtensoep, maar niet in urenlang gedoe, hier een snelle erwtensoep.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
600 gram doperwten (diepvries of blik)
2 middelgrote aardappels
1 winterwortel
een halve knolselderij
2 preien
2 takjes groen van selderij (of peterselie)
2 groentebouillonblokjes
1 rookworst
1 liter water
peper en zout
 
TIP
Wilt u biologische bouillon?
Geen probleem! Bij Groenteboer Marco kunt u zowel biologische bouillonblokjes kopen als kant-en-klare bouillons van De kleinste Soepfabriek.
BEREIDING
 
  • Kook 1 liter water en laat hierin de doperwten met de bouillonblokjes ± 15 minuten gaar koken.
  • Roer af en toe door.
  • Schil ondertussen de aardappels en de knolselderij en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Snijd de blaadjes van de selderij fijn.
  • Als de doperwten gaar zijn, pureer je het zo fijn mogelijk met de staafmixer.
  • Breng nu de soep opnieuw aan de kook.
  • Laat de rookworst gaar worden in een apart pannetje, water tegen de kook aanhouden, maar niet koken.
  • Voeg aardappels, knolselderij, prei, wortel en selderijgroen toe aan de soep.
  • Kook de erwtensoep nog ongeveer 10 minuten.
  • Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze toe aan de erwtensoep.
  • Laat de erwtensoep nog even 5 minuten door pruttelen.
  • Eet smakelijk!

 
TIP
Voor de vegetariërs onder u!
Vervang de rookworst door een vegetarisch product, bijvoorbeeld van De Vegetarische Slager. Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.
Of u laat de rookworst gewoon helemaal weg, ook dan is de erwtensoep nog steeds heel smakelijk.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail