Franse knolselderijsalade

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Deze Franse knolselderijsalade is lekker pittig en kan als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd of als voorgerecht met wat stokbrood opgediend worden. Frans wijntje erbij, heerlijk! Vive la France!
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
500 gram knolselderij
1 rode ui
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels grove mosterd
1 citroen
Worcestershiresaus
2 eetlepels verse peterselie
zout en peper
BEREIDING
 
  • Schil de knolselderij en snijd hem in zo dun mogelijke plakken.
  • Snijd de plakken in lange, dunne luciferreepjes.
  • Blancheer de reepjes ca. 1 minuut in kokend water.
  • Laat uitlekken en afkoelen.
  • Doe de knolselderij in een kom.
  • Pel de ui en snijd in zo dunne plakjes.
  • Schep de ui door de knolselderij.
  • Rasp de citroenschil.
  • Pers de citroen uit.
  • In een apart kommetje meng je mayonaise, mosterd, citroenrasp, citroensap met een paar druppels Worcestershiresaus.
  • Maak af op smaak met zout en peper.
  • Vind je de dressing te dik, voeg dan 1 of 2 eetlepels melk toe.
  • Giet over de knolselderij en ui en meng goed.
  • Hak de peterselie en meng door de Franse knolselderijsalade.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail