Frie­se boe­ren­koolstamppot met nagelkaas en goudrenet

Een niet alledaagse en bijzondere stamppot, deze Frie­se boe­ren­koolstamppot met nagelkaas en goudrenet. De moeite van het proberen meer dan waard.

 
INGREDIËNTEN
 
1 kilo kruimige aardappelen
1 pond gesneden boerenkool
2 ons Friese nagelkaas (stuk, geen plakjes)
2 goudrenetten
200 ml koksroom
1 rookworst

BEREIDING
 
  • Schil de aardappelen en snijd ze in vieren.
  • Doe de aardappelen in een grote pan.
  • Voeg een laagje water (ongeveer halverwege de aardappelen) toe.
  • Voeg een snufje zout toe.
  • Leg de boerenkool er bovenop.
  • Kook gaar in ± 20 minuten.
  • Leg de rookworst de laatste 15 minuten bovenop de boerenkool.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  • Rasp de appels grof.
  • Verwarm de koksroom (niet koken).
  • Haal de worst uit de pan.
  • Giet de pan af en stamp fijn.
  • Doe de koksroom erbij en stamp tot een smeuïge stamppot.
  • Meng de kaasblokjes en de appel er doorheen.
  • Nog 1 minuut goed doorwarmen.
  • Serveer deze Friese boerenkoolstamppot met rookworst of vleesvervanger.
  • Eet smakelijk!
  • Tip
    Heb je liever een vleesvervanger? Probeer dan eens de braadworst van De Vegetarische Slager, is ook erg lekker bij deze Friese boerenkoolstamppot. Alle Vegetarische Slagerproducten zijn verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail