Fruitchips, een gezonde en vetvrije snack

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.

Fruitchips, een goed alternatief voor de vette snacks en chips die te koop zijn in de supermarkt en ook kinderen zijn er gek op. Er komt geen vet aan te pas bij deze zelfgemaakte fruitchips. De truc om lekkere, knapperige chips te krijgen, is om de plakjes zo dun mogelijk te maken. In dit recept ga ik uit van een paar fruitsoorten, maar u kunt dit natuurlijk ook met andere fruit- en groentesoorten uitproberen.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 peer
1 appel
1 banaan
1 citroen
1 theelepel kaneel
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Was de appel en de peer en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  • Snijd of schaaf de appel en de peer met schil en al in hele dunne plakjes. Hoe dunner de plakjes, hoe beter en lekkerder het resultaat.
  • Doe de appel- en perenplakjes in een kom en voeg de kaneel en het sap van een halve citroen toe.
  • Snijd ook de banaan in hele dunne plakjes, strooi ook hier wat kaneel en citroensap overheen. Doe de schijfjes banaan niet in de kom, want dan vallen de plakjes uit elkaar als u het door elkaar husselt.
  • Spreid de plakjes uit op een bakplaat met bakpapier. Zorg er voor dat de plakjes elkaar niet raken.
  • Bak de fruitchips in 90 minuten krokant en laat ze daarna afkoelen. Pas op dat ze niet verbranden, niet alle oven zijn heel nauwkeurig af te stellen.
  • U kunt de fruitchips eventueel 2 dagen luchtdicht verpakt bewaren. Maar het is beter en lekker genoeg om ze meteen op te eten.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail