Fruitige pastasalade, een zomerse maaltijdsalade

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Een maaltijdsalade met pasta en fruit, een vrij ongewone combinatie, maar erg lekker voor een zonnige zomerse lunch of diner. Probeer hem eens uit, deze fruitige pastasalade. Ook heerlijk bij picknick of barbecue.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
400 gram pasta
1 bakje rucola
16 aardbeien
1 banaan
1 sinaasappel
75 gram geitenkaas
olijfolie
balsamico-azijn
pijnboompitjes
peper en zout
BEREIDING
 
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Pel de banaan en snijd in stukjes.
  • Schil de sinaasappel, verwijder zoveel mogelijk wit en snijd in stukjes.
  • Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd in stukjes.
  • Snijd de rucola grof.
  • Meng de afgekoelde pasta met een beetje olijfolie en balsamico-azijn naar smaak.
  • Roer het fruit en de rucola voorzichtig door de pasta.
  • Garneer met geroosterde pijnboompitjes en verkruimelde geitenkaas.
  • Eet smakelijk.
  • TIP
    Vervang de sinaasappel eens door mango of mandarijn. Ook erg lekker!

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail