Gebakken fruit met ijs

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.

Altijd lekker een dessert met fruit! Maar gebakken fruit zult u waarschijnlijk niet zo vaak eten. Toch eens proberen, gebakken fruit in combinatie met ijs is niet te versmaden. Wilt u het iets gezonder en minder calorierijk, gebakken fruit is ook lekker met dikke yoghurt of kwark.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 mango
2 gele perziken
50 gram kersen
30 gram boter
2 eetlepels poedersuiker
80 cl kersensap
50 gram ongezouten pistachenootjes
vanille-ijs
BEREIDING
 
  • Schil mango en perziken, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Halveer de kersen, verwijder de pitten en snijd zonodig nog iets fijner.
  • Verwarm een beetje boter in een pan en bak de stukjes fruit ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje.
  • Besprenkel met het kersensap en bestrooi met wat poedersuiker.
  • Roer voorzichtig om en laat het mengsel lauw worden.
  • Verdeel de stukjes fruit over bordjes of kommetjes.
  • Schep er een bolletje vanille-ijs naast of op.
  • Bestrooi met fijngehakte pistachenoot.
  • Dien het meteen op.
  • Smullen maar!

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail