Gebakken knolselderij met spekjes

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, o.a. deze hartige gebakken knolselderij met spekjes.
Eet u liever vegetarisch? Vervang dan de spekjes door de lekker baconreepjes van De Vegetarische Slager. Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.
Probeer eens een aantal van onze knolselderijrecepten uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
600 gram knolselderij
200 gram spekreepjes
peper en zout
BEREIDING
 
  • Snijd de onderkant van de knolselderij af.
  • Schil de knolselderij en snijd in plakken.
  • Snijd vervolgens de plakken in blokjes.
  • Bak de spekreepjes krokant in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg daarna de blokjes knolselderij toe.
  • Bestrooi de knolselderij met peper en eventueel nog een beetje zout.
  • Bak de knolselderij samen met de spekjes nog ongeveer 20 minuten.
  • De knolselderij moet zachter worden, zonder alle stevigheid te verliezen.
  • Eet smakelijk.

TIP
Ben je vegetariër of wil je gewoon wat minder vaak vlees eten?
Gebruik dan in dit recept van gebakken knolselderij met spekjes, de reepjes bacon van De Vegetarische Slager als alternatief. Voeg wat olijfolie toe in de pan om ze lekker krokant te kunnen bakken. Ook overheerlijk!
Alle producten van De Vegetarische Slager zijn te koop bij Groenteboer Marco.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail