Gefrituurde bleekselderij

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Gefrituurde bleekselderij, dat kent u waarschijnlijk nog niet. Lekker als borrelhapje en weer eens wat anders dan de – ook lekkere, maar veel gewonere – bleekselderijstengels met dipsaus. Probeer het eens!
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
6 stengels bleekselderij
40 gram bloem
20 gram maizena
1 theelepel bakpoeder
1 ei
0,5 deciliter water
frituurolie
BEREIDING
 
 • Was de bleekselderij en snijd in stukjes van 6 cm.
 • Meng de bloem met maizena, bakpoeder, ei, water en zout tot een glad beslag.
 • Verhit de frituurpan tot 180 graden.
 • Haal de stukjes bleekselderij door het beslag en frituur ze in porties gaar.
  De stukjes moeten lichtbruin en knapperig worden.
 • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
 • Smullen maar!
 • TIP
  Meer pit gewenst?
  Voeg dan wat peper, tobasco of sambal toe aan het beslag.
  Eerst even een gefrituurd stukje proeven vóórdat u iets gaat toevoegen.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail