Gefrituurde broccoli in deegjasje

Met de groene held broccoli kunt u allerlei heerlijke en supergezonde gerechten maken: voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes.
Gefrituurde broccoli is lekker als borrelhapje of als bijgerecht bij lunch of hoofdmaaltijd. Het valt zeer te betwijfelen of het nog wel zo gezond is als je zou mogen verwachten van broccoli, maar lekker is het wel.

Probeer, behalve deze gefrituurde broccoli, ook eens een aantal van onze andere recepten met broccoli uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en supergezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.
En verder: u vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
500 gram broccoli
1 ei
75 gram bloem
100 ml bronwater (koolzuurhoudend)
1 theelepel gemalen peper
1 theelepel gemalen komijn
zout
water
frituurolie
BEREIDING
 
  • Breng een pan water aan de kook met een snufje zout.
  • Was en snijd de broccoli in niet te kleine roosjes en de stengel in plakken of niet te kleine blokjes.
  • Blancheer de broccoli in 2 minuten.
  • Giet af, laat goed uitlekken in een zeef en afkoelen.
  • Verwarm alvast de frituurolie.
  • Maak van ei, bloem, bronwater, peper, komijn en zout een mooi beslag.
  • Haal de broccoli door het beslag en laat even afdruipen.
  • Laat dan de broccoli in de hete frituurolie zakken en bak totdat het jasje mooi goudbruin en knapperig is.
  • Leg de gefrituurde broccoli daarna even op keukenpapier om zoveel mogelijk van het overtollige vet te verwijderen.
  • Smullen maar!

TIP
Gefrituurde broccoli is heerlijk met chilisaus.

Met bloemkool kun je natuurlijk hetzelfde doen, ook heerlijk!


ALGEMENE KOOKTIPS EN WETENSWAARDIGHEDEN
Wilt u zoveel mogelijk profiteren van al het goede dat broccoli u te bieden heeft? Stoom, kook of roerbak dan zo kort mogelijk.
Ideale kook- en stoomtijd is maximaal 5 minuten.
Ideale roerbaktijd is maximaal 3 minuten.
In salades kan broccoli ook prima rauw gegeten worden of u blancheert de broccoli even heel kort. Gebruikt u de broccoli rauw, snijd het dan iets kleiner, dat eet wat prettiger.

En verder:
Was de broccoli vóórdat u gaat snijden of hakken, anders worden alle waardevolle vitaminen en mineralen die broccoli u te bieden heeft, met het waswater weggespoeld.

De stronk van de broccoli zit ook stampvol vitaminen en mineralen. Gooi die dus nooit weg, maar schil en snijd in dunne plakjes of blokjes.

 

Terug naar Broccolirecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail