Gekaramelliseerde spruitjes met appel en spek

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Dit borrelhapje is niet in een handomdraai klaar, maar wel lekker, dus probeer het eens. Gekaramelliseerde spruitjes met appel en spek kunt u ook serveren als voorgerecht of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
300 gram spruitjes
200 gram spek in plakjes
2 zoete appels
klont boter
vloeibare honing
cocktailprikkers
BEREIDING
 
  • Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  • Schil de appels en snijd in grove stukken.
  • Halveer de plakjes spek.
  • Prik een spruitje op een prikker en daarna een stukje appel en wikkel er een stukje spek omheen.
  • Laat de boter smelten op een laag vuur en bak de spiesjes rondom.
  • Druppel er een beetje honing over en keer de spiesjes daarna nog een keer om, zodat de honing kan karamelliseren. Let op dat ze niet aanbranden.
  • Dien warm op.
  • Smullen maar!
  • TIP
    Als u satéstokjes gebruikt in plaats van coctailprikkers en u prikt er 3 spruitjes en stukjes appel op, dan heeft u een leuk voorgerecht of bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail