Gepofte aardappel met mango, garnalen en koriander

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u alleen fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.

Altijd lekker een gepofte aardappel, doet het ook altijd goed bij de barbecue. De combinatie gepofte aardappel met mango heb ik dit jaar voor het eerst geprobeerd en ik moet zeggen: Dat viel lang niet tegen. Of beter gezegd, ik vind dit een heerlijk recept wat ik zeker vaker zal gebruiken.

Gepofte aardappel kunt u op verschillende manieren klaar maken: magnetron, oven en barbecue.
Magnetron: snel en makkelijk
Boen de aardappels goed schoon, maak ze droog en prik met een vork gaatjes aan alle kanten van de aardappel. Plaats de aardappel op een schaal in de magnetron en zet deze 4 minuten op de hoogste stand. Draai de aardappel om en gaar hem nog eens 4 minuten. Wikkel daarna de aardappel snel in aluminiumfolie en wacht 10 minuten. Die tijd gebruikt de aardappel om na te garen.
 
Oven: minder snel, maar lekkerder
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappels goed schoon en prik er een paar gaatjes in met een vork. Leg de aardappels op aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout. Vouw de folie losjes om de aardappel heen en laat een klein gaatje in de folie open om wat vocht te kunnen laten verdampen. De schil van de aardappel wordt dan lekker knapperig. Laat de aardappels 45-60 minuten in de oven.
 
Barbecue: geen omkijken naar en toch lekker
Boen de aardappels goed schoon en prik er een paar gaatjes in met een vork. Leg de aardappels op aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout. Vouw de folie losjes om de aardappel heen en laat een klein gaatje in de folie open. Leg de pakketjes tussen de hete kolen met de opening naar boven. De aardappelen hebben 45 minuten nodig om lekker gaar te worden.
Duurt dat te lang? Bereid dan thuis de aardappelen (zonder folie) voor in de magnetron gedurende 4 minuten. Wikkel ze daarna in folie en leg ze nog 20 minuten op de barbecue.

Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
4 grote vastkokende aardappels
1 rode ui
1 mango
1 bosje koriander
8 eetlepels crème fraîche
16 gepelde roze garnalen
1 theelepel rode currypasta
peper en zout
olijfolie
BEREIDING
 
  • Pof de aardappels en maak ondertussen de vulling klaar.
  • Snijd de rode ui en de koriander fijn.
  • Schil de mango en snijd in fijne stukjes.
  • Verhit een beetje olijfolie met de rode currypasta in een koekenpan en bak de garnalen kort. N.B. Voorgekookte garnalen hoeft u eigenlijk alleen nog maar even te verwarmen en te marineren in de currypasta. Rauwe garnalen hebben een paar minuten nodig voordat ze gaar zijn.
  • Draai het vuur uit en meng de rode ui, mango en koriander door de garnalen.
  • Snijd de gepofte aardappel open en bestrooi licht met zout en peper.
  • Schep 2 eetlepels crème fraîche op iedere gepofte aardappel.
  • Schep daar bovenop de pittige garnalen.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail