1 pompoen
olijfolie
zout
kurkuma
oregano
chilipoeder
verse tijm
N.B.
1 hele pompoen is vaak te veel voor 2 personen. Gebruik dan een deel van de geroosterde pompoen voor bijvoorbeeld pompoensoep
- pompoen schillen en goed schoonmaken, alle zaden en slierten eruit halen.
- Snijd de pompoen in parten.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Meng een flinke scheut olijfolie met zout, kurkuma, oregano en chilipoeder in een grote kom zodat je de parten pompoen lekker kunt dompelen en insmeren.
- Wrijf alle parten van de pompoen in met dit mengsel.
- Doe alles in een ovenschaal.
- Leg er nog wat verse tijmblaadjes bovenop en schuif het de oven in.
- Controleer na ongeveer 40 minuten of de geroosterde pompoen al zacht genoeg is.
Tip
Deze geroosterde pompoen is lekker met rucolasalade en vlees, kip of vleesvervanger van de Vegetarische Slager.









