Geroosterde pompoen met kruiden
lekker bij vlees, gevogelte of vleesvervanger

INGREDIËNTEN
 
1 pompoen
olijfolie
zout
kurkuma
oregano
chilipoeder
verse tijm

N.B.
1 hele pompoen is vaak te veel voor 2 personen. Gebruik dan een deel van de geroosterde pompoen voor bijvoorbeeld pompoensoep

BEREIDING
 
  • pompoen schillen en goed schoonmaken, alle zaden en slierten eruit halen.
  • Snijd de pompoen in parten.
  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Meng een flinke scheut olijfolie met zout, kurkuma, oregano en chilipoeder in een grote kom zodat je de parten pompoen lekker kunt dompelen en insmeren.
  • Wrijf alle parten van de pompoen in met dit mengsel.
  • Doe alles in een ovenschaal.
  • Leg er nog wat verse tijmblaadjes bovenop en schuif het de oven in.
  • Controleer na ongeveer 40 minuten of de geroosterde pompoen al zacht genoeg is.

Tip
Deze geroosterde pompoen is lekker met rucolasalade en vlees, kip of vleesvervanger van de Vegetarische Slager.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail