Gevulde aardappel met broccoli en feta

Met de groene held broccoli kunt u allerlei heerlijke en supergezonde gerechten maken: voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes.
Gevulde aardappel met broccoli en feta is lekker als warme lunch of als basis voor uw diner, bijvoorbeeld in combinatie met een lekkere salade.

Probeer, behalve deze gevulde aardappel met broccoli en feta, ook eens een aantal van onze andere recepten met broccoli uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en supergezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.
En verder: u vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
4 vastkokende grote aardappelen
250 g broccoli
2 teentjes knoflook
250 gram feta
chilivlokken
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Boen de aardappelen schoon en kerf met een scherp mesje aan 1 kant een diep kruis deels om ‘ontploffen’ te voorkomen, deels om ze later te kunnen vullen.
  • Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pan water aan de kook met wat zout.
  • Was en snijd de broccoli in roosjes en de stengel in plakjes.
  • Blancheer de broccoli 3 minuten in het kokende water.
  • Giet de broccoli af en houd even onder de koud waterkraan om het gaarproces stop te zetten.
  • Laat daarna de broccoli goed uitlekken in een zeef.
  • Verbrokkel de feta.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Meng beide met de uitgelekte broccoli.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Haal de aardappelen uit de folie en duw ze wat open. Verwijder desnoods voorzichtig wat aardappel om ruimte voor de vulling te maken.
  • Vul de aardappelen met het broccolimengsel en bestrooi met chilivlokken.
  • Wil je de gevulde aardappel met warme vulling opdienen, leg ze dan nog even – gewikkeld in aluminiumfolie om verbranding te voorkomen – in de oven.
  • Strooi pas bij het opdienen de chilivlokken er overheen.
  • Eet smakelijk!

TIP
Heb je geen chilivlokken of houd je daar niet echt van?
Het is ook heel lekker om wat geraspte kaas over de gevulde aardappel heen te strooien en dit nog even kort te laten smelten in de oven.


ALGEMENE TIPS EN WETENSWAARDIGHEDEN
Wilt u zoveel mogelijk profiteren van al het goede dat broccoli u te bieden heeft? Stoom, kook of roerbak dan zo kort mogelijk.
Ideale kook- en stoomtijd is maximaal 5 minuten.
Ideale roerbaktijd is maximaal 3 minuten.
In salades kan broccoli ook prima rauw gegeten worden of u blancheert de broccoli even heel kort. Gebruikt u de broccoli rauw, snijd het dan iets kleiner, dat eet wat prettiger.

En verder:
Was de broccoli vóórdat u gaat snijden of hakken, anders worden alle waardevolle vitaminen en mineralen die broccoli u te bieden heeft, met het waswater weggespoeld.

 

Terug naar Broccolirecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail