Gevulde appels met zuurkool en ui

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van gevulde appels met zuurkool?
Klinkt lekker toch? Dat is het dan ook!

Om gevulde appels te maken, hoef je geen topkok te zijn en kinderen vinden het meestal ook lekker.

INGREDIËNTEN
 
500 gram zuurkool
4 goudreinetten
1 ui
2 zwarte peperkorrels
3 jeneverbessen
3 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
125 ml appelsap
100 ml slagroom
zout en peper
1 eetlepel boter
 
Eventueel naar smaak toevoegen:
1 rode peper, bieslook, venkelzaad, suiker en steranijs
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Kook de zuurkool met de peperkorrels, jeneverbessen, laurierblaadjes, kaneelstokje en een scheutje appelsap (± 10 min.).
  • Was de appels.
  • Snijd een kapje af van de appels en bewaar dit.
  • Verwijder met een appelboor de klokhuizen.
  • Hol de appels daarna verder uit en bewaar het vruchtvlees.
    Zorg ervoor dat de appel wel voldoende stevigheid behoudt.
  • Meng het vruchtvlees met venkelzaad, kaneel, steranijs en suiker.
  • Pel de ui en snijdt fijn.
  • Smelt de boter in een pan.
  • Bak de gesnipperde ui zachtjes (± 3 min.).
  • Bak daarna de uitgeholde appel mee (± 2 min.).
  • Meng de zuurkool met het appelvruchtvlees en de slagroom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg eventueel nog een gesnipperd rood pepertje en bieslook toe.
  • Vul de appels met het zuurkoolmengsel.
  • Zet het kapje er weer bovenop.
  • Plaats de gevulde appels in een ovenschaal.
  • Schenk de resterend appelsap op de bodem van de ovenschaal.
  • Bak de gevulde appels in ± 20 minuten gaar, in het midden van de oven.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail