Ge­vul­de bleek­sel­de­rij met ricotta, kaas en tuinkers uit de oven

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Een heerlijk, gezond borrelhapje, deze ge­vul­de bleek­sel­de­rij met ricotta, kaas en tuinkers uit de oven. Doet het altijd goed bij de borrel, op feestjes en partijen, is gezond en heel lekker.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
8 stengels bleekselderij
1 bakje tuinkers
100 gram belegen kaas
200 gram ricotta (of cottage cheese)
olijfolie
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de bleekselderij en snijd iedere stengel in 4 stukken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de belegen kaas en de ricotta in blokjes.
  • Schep de ricotta om met de blokjes belegen kaas en breng op smaak met peper en zout.
  • Vet de ovenschaal in, leg de bleekselderij erin en verdeel het kaasmengsel erover.
  • Bestrijk dun met olijfolie en zet 10 minuten in het midden van de oven.
  • Snijd de tuinkers fijn.
  • Verdeel de tuinkers over de vulling, nadat het gerecht uit de oven is gehaald.
  • Deze gevulde bleekselderij is zowel warm of koud lekker.
  • TIP
    Zin in meer pit?
    Meng een theelepel mierikswortel door het kaasmengsel. Mierikswortel versterkt ook de smaak van de tuinkers. Of voeg wat tobasco of sambal toe aan de kaasvulling.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail