Gevulde bleekselderij met roomkaas en groene olijven

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Gevulde bleekselderij met roomkaas en groene olijven. Een eenvoudige, gezonde borrelhap, die het altijd goed doet. Het is gewoon lekker, houd het dus in ere!
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 bos bleekselderij
450 gram roomkaas op kamertemperatuur
135 gram groene olijven met piment
2 tenen knoflook
zout en (vers gemalen) zwarte peper
BEREIDING
 
  • Was de bleekselderij en snijd iedere stengel in 3-4 stukken.
  • Maak alle stukken bleekselderij goed droog met keukenpapier.
  • Hak de olijven en de knoflook fijn.
  • Meng roomkaas, olijven, knoflook, zout en peper in een kom.
  • Smeer met een mes een royale hoeveelheid roomkaasvulling in de holle kant van de bleekselderij.
  • Serveer meteen of zet in de koelkast.
  • Smullen maar!
  • TIP
    Bleekselderij kunt u natuurlijk met van alles en nog wat vullen, het is al gauw lekker.
    Denk ook eens aan mengsels van zachte kazen of geitenkaas met pesto. Basilicum, peterselie, munt, geroosterd sesamzaad, pijnboompitjes en kiemgroenten vormen een goede combinatie met deze kazen.
    Noten, pecannoten of walnoten als garnering zijn ook lekker in combinatie met roomkaas en het ziet er bovendien decoratief uit. Experimenteren maar!

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail