Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze Gevulde paprika met pittige zuurkool?
Deze gevulde paprika is eenvoudig klaar te maken en is zowel lekker als hoofdmaaltijd, voorgerecht of als lunch.
Voor een hoofdmaaltijd gaat u uit van 1 gevulde paprika per persoon. Als voorgerecht, bijgerecht of lunch is een halve gevulde paprika per persoon meestal voldoende, zeker als u het combineert met lekker brood en een lekkere salade.
500 gram zuurkool
4 bosuitjes
6 eetlepels zure room
4 theelepels chilipoeder
2 theelepels karwijzaad
2 rode paprika’s
zout en peper
- Snijd een kapje van de paprika’s of halveer ze.
- Verwijder de zaadlijsten.
- Breng eerst water aan de kook.
- Kook de paprika’s dan 1 minuut. Dit maakt de paprika’s iets zachter.
- Laat ze uitlekken en afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en druk het nog overtollige vocht weg met een pollepel.
- Haal de zuurkool uit elkaar met 2 vorken en snijd eventueel iets fijner.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Doe de zure room, chilipoeder en karwijzaad in een kom en meng goed.
- Schep de zuurkool en de bosui er doorheen.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Zet de afgekoelde paprika’s in een ovenschaal.
- Schep het zuurkoolmengsel in de hele of halve paprika’s.
- Schenk een beetje kruidenbouillon op de bodem van de schaal.
- Laat de gevulde paprika’s garen in de oven gedurende ongeveer 20 – 30 minuten.
- Eet smakelijk!
TIP
Vang bij het laten uitlekken het zuurkoolvocht op om op te drinken. Supergezond en goed voor darmen en lever.









