Gevulde paprika met pittige zuurkool

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze Gevulde paprika met pittige zuurkool?

Deze gevulde paprika is eenvoudig klaar te maken en is zowel lekker als hoofdmaaltijd, voorgerecht of als lunch.
Voor een hoofdmaaltijd gaat u uit van 1 gevulde paprika per persoon. Als voorgerecht, bijgerecht of lunch is een halve gevulde paprika per persoon meestal voldoende, zeker als u het combineert met lekker brood en een lekkere salade.

INGREDIËNTEN
 
500 gram zuurkool
4 bosuitjes
6 eetlepels zure room
4 theelepels chilipoeder
2 theelepels karwijzaad
2 rode paprika’s
zout en peper
BEREIDING
 
  • Snijd een kapje van de paprika’s of halveer ze.
  • Verwijder de zaadlijsten.
  • Breng eerst water aan de kook.
  • Kook de paprika’s dan 1 minuut. Dit maakt de paprika’s iets zachter.
  • Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en druk het nog overtollige vocht weg met een pollepel.
  • Haal de zuurkool uit elkaar met 2 vorken en snijd eventueel iets fijner.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Doe de zure room, chilipoeder en karwijzaad in een kom en meng goed.
  • Schep de zuurkool en de bosui er doorheen.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Zet de afgekoelde paprika’s in een ovenschaal.
  • Schep het zuurkoolmengsel in de hele of halve paprika’s.
  • Schenk een beetje kruidenbouillon op de bodem van de schaal.
  • Laat de gevulde paprika’s garen in de oven gedurende ongeveer 20 – 30 minuten.
  • Eet smakelijk!
  •  
    TIP
    Vang bij het laten uitlekken het zuurkoolvocht op om op te drinken. Supergezond en goed voor darmen en lever.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail