Gevulde peren met bosui, spinazie en mozzarella

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u alleen fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
 
Een niet-alledaagse combinatie van fruit met groenten en kaas, deze gevulde peren. Eén van mijn favoriete bij- of voorgerechten inmiddels. In mum van tijd klaar en mensen die dit voor het eerst krijgen bij mij, zijn telkens weer verrast hoe lekker dit is. Kan zowel als voorgerecht opgediend worden, bij de lunch als als bijgerecht bij een diner. Probeer het maar eens.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
4 rijpe, maar stevige handperen
2 bosuitjes
flinke hand spinazie
100 gram mozzarella
(zee)zout en peper
BEREIDING
 
  • Verwarm de grill voor.
  • Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis. Niet schillen!
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
  • Hak bosui en spinazie fijn en meng dit met de mozzarella.
  • Maak af op smaak met zout en peper.
  • Vul de peren met het mozzarellamengsel.
  • Bak in de grill tot de mozzarella lichtbruin kleurt.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail