Gevulde pompoen met aubergine,
winterwortel en gerookte zalm

INGREDIËNTEN
 
een halve pompoen
100 gram gerookte zalm
1 ui
1 kleine aubergine
1 winterwortel
(knoflook)
1 eetlepel ras el hanout kruiden
zout
koriander
olijfolie
rucola

N.B. Bij de hoeveelheden van dit recept voor gevulde pompoen is uitgegaan van 2 personen.

BEREIDING
 
  • Was een halve pompoen en schep de pitten en de zaden eruit.
  • Snijd zoveel mogelijk van het vruchtvlees uit de pompoen en bewaar dit.
  • Zorg er voor dat je wel een mooie pompoenschaal overhoudt om te vullen.
  • Zet de pompoen in de oven en laat hem 35 minuten garen op 200 graden.
  • Fruit ondertussen in een braadpan 1 fijn gesnipperde ui.
  • Voeg daar aan toe 1 aubergine in kleine stukjes, fijn gesneden pompoenvruchtvlees en 1 winterwortel in gehalveerde plakjes.
  • Strooi 1 eetlepel ras el hanout kruiden over de groenten.
  • Breng verder op smaak met wat zout.
  • Laat de groenten 20 minuten garen.
  • Voeg op het laatst nog wat koriander toe en laat deze even mee garen.
  • Haal de pompoen uit de oven en laat deze iets afkoelen.
  • Vul de pompoen met de groenten en de in kleine stukjes gesneden zalm.
  • Zet de gevulde pompoen nu in een licht ingevette ovenschaal.
  • Giet een beetje olijfolie over de groenten.
  • Zet de schaal nog 20 minuten in de oven.
  • Haal de gevulde pompoen uit de oven en en serveer met rucola.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail