een halve pompoen
100 gram gerookte zalm
1 ui
1 kleine aubergine
1 winterwortel
(knoflook)
1 eetlepel ras el hanout kruiden
zout
koriander
olijfolie
rucola
N.B. Bij de hoeveelheden van dit recept voor gevulde pompoen is uitgegaan van 2 personen.
- Was een halve pompoen en schep de pitten en de zaden eruit.
- Snijd zoveel mogelijk van het vruchtvlees uit de pompoen en bewaar dit.
- Zorg er voor dat je wel een mooie pompoenschaal overhoudt om te vullen.
- Zet de pompoen in de oven en laat hem 35 minuten garen op 200 graden.
- Fruit ondertussen in een braadpan 1 fijn gesnipperde ui.
- Voeg daar aan toe 1 aubergine in kleine stukjes, fijn gesneden pompoenvruchtvlees en 1 winterwortel in gehalveerde plakjes.
- Strooi 1 eetlepel ras el hanout kruiden over de groenten.
- Breng verder op smaak met wat zout.
- Laat de groenten 20 minuten garen.
- Voeg op het laatst nog wat koriander toe en laat deze even mee garen.
- Haal de pompoen uit de oven en laat deze iets afkoelen.
- Vul de pompoen met de groenten en de in kleine stukjes gesneden zalm.
- Zet de gevulde pompoen nu in een licht ingevette ovenschaal.
- Giet een beetje olijfolie over de groenten.
- Zet de schaal nog 20 minuten in de oven.
- Haal de gevulde pompoen uit de oven en en serveer met rucola.









