Gevulde pompoen
met linzen en tomaten

INGREDIËNTEN
 
2 pompoenen
2 rode uien
4 tenen knoflook
1 groot blikje of 2 kleine blikjes tomatenpuree
2 preien
2 blikken gepelde tomaten op sap
2 blikken rode linzen

N.B. Dit pompoengerecht is een recept voor 2 personen. Als de pompoenen wat groter zijn, dan heb je al gauw genoeg voor 3 of 4 personen. Desnoods nog een stokbrood of Turks brood erbij en wat salade, lekker deppen en dan heb je zeker genoeg voor meerdere mensen.

BEREIDING
 
  • Was de pompoenen en maak ze droog.
  • Snijd er een kap vanaf zodat je een deksel krijgt.
  • Verwijder alle pitten en draden.
  • Snijd de knoflook heel fijn en snipper de uien.
  • Snijd de prei in ringen en was ze in een vergiet.
  • Giet de linzen af en spoel ze goed af in een vergiet.
  • Fruit de ui met de knoflook in een pan met zware bodem en roer de tomatenpuree erdoor.
  • Doe de prei erbij.
  • Voeg na een paar minuten de tomaten op sap erbij en maak ze kleiner met een houten lepel.
  • Voeg de linzen toe.
  • Breng op smaak met zout, peper, chilipoeder en gedroogde Franse kruiden.
  • Laat alles nog even zachtjes doorkoken.
  • Schep de pompoenen vol en zet de gevulde pompoen 30 minuten in de oven.
  • Wat je over hebt aan vulling, verwarm je in de pan op een laag vuur.
    Schep het linzenmengsel op de borden er strooi er vers geraspte belegen kaas overheen. Heerlijk!

Tip
Is ook een heerlijk vegetarisch gerecht in combinatie met quinoa en een groene salade.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail