Gevulde spruiten met ricotta en Parmezaanse kaas

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Gevulde spruiten met ricotta en Parmezaanse kaas, een niet alledaags borrelhapje. Het is wat gedoe om te maken, het is niet in een handomdraai klaar, maar het is wel eenvoudig te maken. Neemt u die moeite, dan presenteert u wel een heel bijzonder, smaakvol en niet-alledaags hapje aan uw gasten.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
500 gram spruitjes
250 gram ricotta
50 gram gemalen Parmezaanse kaas
broodkruim van 2-3 sneetjes brood zonder korst
zout en peper
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Blancheer de in de lengte gehalveerde spruitjes 2 minuten in kokend water.
  • Spoel de spruitjes na met koud water om het kookproces te stoppen.
  • Verwijder met een theelepel de binnenkant en leg ze op bakplaat, bedekt met bakpapier.
  • Meng in een kom ricotta met Parmezaanse kaas, broodkruim, zout en peper.
  • Vul de spruitjes met het mengsel.
  • Besprenkel met olijfolie en bak 20-25 minuten in de oven.
  • Smullen maar!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail