Groene maaltijdsalade met spruiten, broccoli en avocado

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Een maaltijdsalade stampvol superfood. Kan het nog gezonder? Deze groene maaltijdsalade is behalve supergezond, ook erg lekker. Aan te bevelen dus voor iedereen die bewust en gezond wil eten, maar ook voor degenen die (on)bewust ongezond leven. Kortom, iedereen komt aan zijn trekken met deze lekkere groene maaltijdsalade.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
Salade
1 kop wilde rijst (of een ander graan)
300 gram spruiten
1 broccoli
1 avocado
100 gram doperwten (diepvries of blikje)
3 bosuitjes
verse munt
 
Dressing
½ sinaasappel: sap
½ citroen: sap
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 teen knoflook
 
Garnering
handje sesamzaadjes
handje amandelschaafsel
BEREIDING
 
  • Bereid de granen volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen.
  • Maak nu eerst de dressing. Meng sinaasappelsap met citroensap, sojasaus, rijstazijn en de uitgeperste knoflook en zet apart.
  • Maak de spruiten schoon en snijd doormidden.
  • Snijd de roosjes van de broccoli.
  • Snijd de avocado in blokjes en de bosui in fijne ringetjes.
  • Verhit een grote koekenpan en laat de spruitjes met de snijkant op de bodem gedurende vijf minuten roosteren.
  • Voeg dan de broccoli toe en wacht tot beide groenten beetgaar (d.w.z. nog wat knapperig) zijn.
  • Laat op het laatste de doperwten nog even mee bakken om ze op te warmen.
  • Bestrooi met een snufje zout, doe de bosui erbij, roerbak nog heel kort en haal dan van het vuur.
  • Doe de groenten samen met de avocado, de muntblaadjes en de afgekoelde granen in een kom en meng de dressing er doorheen.
  • Laat kort marineren terwijl u ondertussen de sesamzaadjes en het amandelschaafsel roostert in een droge koekenpan.
  • Maak zo nodig nog af op smaak met zout en peper.
  • Verdeel over de borden of doe in een kom en strooi de sesamzaadjes en het amandelschaafsel er overheen.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail