Groenteschotel van knolselderij,
wortel en zoete aardappel

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, o.a. deze groenteschotel van knolselderij, wortel en zoete aardappel. Probeer eens een aantal van onze knolselderijrecepten uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft geen topkok te zijn om deze groenteschotel te maken, een kind kan de was doen bij wijze van spreken.

INGREDIËNTEN
 
800 gram aardappelen vastkokend
1 knolselderij
250 gram wortels of winterwortel
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde tijm
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Boen de aardappels schoon en snijd ze (met schil) in parten.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of neem een ruime ovenschaal.
  • Verdeel de aardappelen over de bakplaat of ovenschaal.
  • Schil de knolselderij en snijd in plakken.
  • Snijd de plakken knolselderij in dunne repen.
  • Verdeel de repen tussen de aardappelparten.
  • Schil de wortels en verdeel ze tussen de aardappelen en de knolselderij.
  • Besprenkel het geheel met de olie.
  • Strooi de tijm er overheen.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Bak de groenteschotel in de oven goudbruin en gaar in ongeveer 40 minuten.
  • Eet smakelijk.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail