Hartige pannenkoekjes met asperges en avocado

Met asperges kunt u allerlei heerlijke gerechten maken: soepen, hoofdgerechten, bijgerechten, salades en lekkere hapjes en tussendoortjes.
Hartige pannenkoekjes met asperges en avocado zijn heerlijk als tussendoortje of in stukjes gesneden, als borrelhapje. En nog gezond bovendien.

Probeer, behalve deze hartige pannenkoekjes met asperges, ook eens een aantal van onze andere recepten met asperges uit, en verras uzelf en uw gasten met bijzondere gerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze recepten te kunnen uitvoeren.
En verder: u vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
1 bussel groene asperges

1 avocado

sap van een halve citroen

bieslook 

zout

200 gram bloem

3 eieren

3 dl melk

1 eetlepel olijfolie

boter
BEREIDING
 
  • Verwijder de harde onderkant van de groene asperges.

  • Kook de asperges beetgaar in zout water en spoel meteen na onder koud water.

  • Schil de avocado en verwijder de pit. 

  • Snijd de avocado in plakjes en besprenkel met citroensap.
  • 
Meng de bloem met de eieren en de melk.
  • 
Voeg wat zout toe en een scheutje olijfolie.
  • 
Bak kleine pannenkoekjes in een beetje boter.

  • Leg op elke pannenkoek enkele asperges en plakjes avocado. 

  • Rol op en bind vast met sprietjes bieslook.
  • Smullen maar!

 
TIP
In dit recept heb ik groene asperges gebruikt, maar u kunt deze hartige pannenkoekjes met asperges natuurlijk ook maken met witte asperges, zoals u op de foto kunt zien. Is anders van smaak, maar ook heel lekker.


SCHIL- EN KOOKTIPS
Het schillen van witte asperges
Leg na aankoop de asperges een paar uur in koud water. Dat voorkomt uitdroging en het maakt het schillen aanzienlijk gemakkelijker. Leg de asperge bij het schillen zo vlak mogelijk op een snijplank om breken te voorkomen. U schilt de asperges het beste met een scherpe dunschiller. Houd het kopje van de asperge vast en schil naar beneden schoon. U doet dit twee keer om te voorkomen dat u sliertjes in uw mond krijgt tijdens het eten. Verwijder royaal het houtige ‘kontje’ van de asperges. Leg de geschilde asperges meteen opnieuw in koud water.
Bewaar de schillen en de kontjes, want daar kunt u lekkere bouillon mee maken als basis voor een lekkere aspergesoep.
N.B. De groene asperges hoeven meestal niet geschild te worden, tenzij het hele dikke exemplaren zijn. De onderste stukjes van de stengel dient u wel te verwijderen.
 
Het koken van asperges
Zorg ervoor dat u een pan gebruikt met genoeg ruimte om de asperges heel te laten. De asperges moeten onder water staan.
Breng eerst het water aan de kook met een beetje zout. Eventueel kunt u ook een groentebouillonblokje en een klein schepje suiker toevoegen, als u het lekker vindt om de asperges een licht zoetige smaak te geven.
Kook de asperges 4-8 minuten (afhankelijk van versheid en dikte) en zet dan het vuur uit. Laat de asperges nog zo’n 15 minuten nagaren in het hete water. De asperges zijn goed wanneer u makkelijk met een vork in de onderkant kunt prikken, maar nog wel enige weerstand voelt.
Haal de asperges voorzichtig uit het water om ze heel te laten en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
 
 

Terug naar Aspergerecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail