INGREDIËNTEN
150 gram amandelmeel
50 gram boekweitmeel
4 kleine eieren
100 gram zacht kokosvet
1 flespompoen
1 of 2 winterwortels
(hangt af van formaat. 1 grote of 2 kleinere)
1 eetlepel mosterdzaad
1 perssinaasappel
frambozenazijn
120 ml sojaroom
120 gram verse geitenkaas
40 gram Parmezaanse kaas
gedroogde bieslook
peper
zout
olijfolie
150 gram amandelmeel
50 gram boekweitmeel
4 kleine eieren
100 gram zacht kokosvet
1 flespompoen
1 of 2 winterwortels
(hangt af van formaat. 1 grote of 2 kleinere)
1 eetlepel mosterdzaad
1 perssinaasappel
frambozenazijn
120 ml sojaroom
120 gram verse geitenkaas
40 gram Parmezaanse kaas
gedroogde bieslook
peper
zout
olijfolie
Andere benodigdheden
Springvorm van ongeveer 20 cm
Bakpapier
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak een deeg van amandelmeel, boekweitmeel, eieren, zacht kokosvet en een snufje zout.
- Leg op de springvorm een stuk bakpapier.
- Vet de opstaande rand in met wat zacht kokosvet.
- Druk het deeg op de bodem en maak een opstaande rand van zeker 3 cm.
- Zet de springvorm in de koelkast.
- Schil de flespompoen
- Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm
- Leg de pompoenblokjes op een bakplaat.
- Strooi er wat zout en peper over en en vet ze in met olijfolie.
- Laat de pompoen 15 minuten in de oven garen.
- Maak ondertussen 1 of 2 winterwortels schoon en rasp deze.
- Verhit in een hapjespan 1 eetlepel mosterdzaad in een beetje olijfolie en laat de korrels openspringen.
- Voeg de geraspte winterwortel toe en laat dit 10 minuten sudderen.
- Voeg daarna het sap van 1 perssinaasappel toe en een scheutje frambozenazijn.
- Laat dit alles nog eens 10 minuten garen.
- Klop met de mixer 1 ei, 120 ml gekoelde sojaroom, 40 gram Parmezaanse kaas en wat gedroogde bieslook.
- Zet dit mengsel in de koelkast.
- Haal de bodem uit de koelkast en druk deze nog even goed aan.
- Leg de wortelrasp op de taartbodem en de pompoenblokjes er bovenop.
- Giet het room-kaasmengsel er overheen.
- Brokkel 120 gram verse geitenkaas hierover en garneer met wat bieslook.
- Bak de pompoentaart 30 minuten in de oven.
- Laat de pompoentaart eerst wat afkoelen in de vorm.
- Plaats de pompoentaart daarna op een rooster om verder af te koelen.









