Hartige taart met knolselderij en ui

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Deze hartige taart met knolselderij en ui als hoofdbestanddelen is lekker als lunch of als tussendoortje. Als u de hartige taart in kleine blokjes of puntjes snijdt is het overigens ook heerlijk als borrelhapje, zowel koud als warm.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
halve knolselderij
4 middelgrote uien
100 gram blokjes gerookt spek
8 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart
4 eieren
175 ml slagroom
200 gram geraspte gruyère of belegen kaas
olie

TIP
Eet u liever vegetarisch?
Vervang dan de spekjes door de lekkere baconreepjes van De Vegetarische Slager. Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.
U kunt natuurlijk ook de spekjes helemaal weglaten en 100 gram extra kaas toevoegen. Oók heel lekker!

BEREIDING
 
  • ontdooi het diepvriesdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Pel de ui en snijd in ringen.
  • Schil de knolselderij en snijd in plakken.
  • Snijd daarnba de plakken in blokjes.
  • Bak het spek in de koekenpan totdat het lekker knapperig is.
  • Neem het spek uit de pan en bak de uien in het spekvet op halfhoog vuur totdat ze zacht zijn.
  • Voeg zonodig een klein beetje olie toe.
  • Blancheer ondertussen de knolselderij 2 minuten in ruim kokend water met zout, totdat de blokjes net beetgaar zijn.
  • Giet de knolselderij af, laat uitlekken en maak goed droog in een theedoek.
  • Vet een quichevorm (± 24 cm doorsnee) in.
  • Bekleed de vorm met de plakjes deeg. Zorg ervoor dat de randjes elkaar net mooi overlappen en druk het goed aan.
  • Verdeel spek, ui, knolselderij en de helft van de kaas over de deegbodem.
  • Klop de eieren met de room kort los.
  • Breng dit op smaak met zout en peper.
  • Schenk dit mengsel over de vulling.
  • Strooi daarna de rest van de kaas over de hartige taart.
  • Bak de hartige taart in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar en goudbruin.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail