Honing-mosterd spruitjes

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Honing-mosterd spruitjes, een zoet en tegelijkertijd pittig gerecht, tenminste als u pittige mosterd gebruikt. Een onverwachte, maar lekkere combinatie, leuk bijgerecht. Spruitjeshaters aller landen, geef spruitjes een kans en laat u verrassen.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
500 gram spruitjes
30 gram boter
3 theelepels grove mosterd
2 theelepels honing
BEREIDING
 
  • Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes, indien nodig.
    Maak een kleine inkeping aan de onderkant, doe de spruitjes in een ruime stoompan en leg het deksel erop.
  • Stoom de spruitjes 15 minuten, of tot ze beetgaar zijn.
  • Laat de spruitjes schrikken onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • Doe boter, mosterd en honing in een steelpan op laag vuur en roer tot de boter smelt.
  • Voeg de spruitjes toe en schep om tot alles goed gemengd en warm is.
  • Schep ze in een schaal en serveer meteen.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail