Japanse bleekselderij met zeewier en oestersaus

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Even weg uit de Mediterrane keukensferen en -recepten, met deze ook zo supergezonde en heerlijke Japanse keuken. Totaal anders, maar zeker niet minder lekker. Probeer deze Japanse bleekselderij met zeewier eens. Lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld zilvervliesrijst met tofu of vis of een Aziatische rijsttafel natuurlijk.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
5 stengels bleekselderij
1 liter bouillon (blokje of pot)
3 eetlepels oestersaus
1/2 eetlepel soyasaus
0,25 vel yaki nori in stukjes (zeewier)
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
BEREIDING
 
  • Maak eerst de bouillon van een groente- of visbouillonblokje.
  • Was en snijd de bleekselderij in schuine stukken van ongeveer 2 cm.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de bouillon en stoof de bleekselderij totdat deze beetgaar is.
  • Eet smakelijk.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail