Kinderzuurkool met appel, ananas en rozijnen

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Kinderen vinden zuurkool vaak niet lekker omdat het zo zuur is. Met dit recept voor kinderzuurkool is dat probleem opgelost.

INGREDIËNTEN
 
500 gram zuurkool
1 grote, stevige (zoete) appel
1 blikje ananasblokjes
3 eetlepels rozijnen
2 theelepels tijm
1 ui
25 gram boter of margarine
1 dl abrikozen- of sinaasappeldrank
1/2 bekertje zure room

TIP
Wel de rozijnen van tevoren in wat water, ze krijgen dan wat meer volume.

BEREIDING
 
  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
  • Giet het vocht van de zuurkool af.
  • Laat de ananasblokjes uitlekken.
  • Verhit de boter in een hapjespan of wok.
  • Fruit de ui zachtjes glazig.
  • Bak de stukjes appel heel even mee.
  • Schep de zuurkool, ananasblokjes en rozijnen er doorheen.
  • Voeg abrikozen-sinaasappeldrank en tijm toe.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Laat de kinderzuurkool afgedekt zacht sudderen (+ 20 min.).
  • Roer de zure room er doorheen.
  • Warm de kinderzuurkool nog + 5 minuten door.
  • TIP
    Kinderzuurkool is lekker met karbonaadjes of gehaktbal en aardappelpuree.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail