Knolselderij-doperwtensalade met wortel,
komkommer, aardappel en augurk

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Deze knolselderij-doperwtensalade zit stampvol groenten, vitaminen en mineralen. Deze knolselderij-doperwtensalade is zeer aan te bevelen als lunch, vult goed en ligt toch niet zwaar op de maag. Kortom, een aanrader.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1 knolselderij
1 grote gekookte aardappel
1 winterwortel (of 2, afhankelijk van grootte)
1 komkommer
140 gram doperwten (blikje)
2 augurken
1 ei
130 gram mayonaise
zout en peper
BEREIDING
 
  • Snijd de aardappel, komkommer en augurken in kleine blokjes.
  • Schil de wortelen en knolselderij.
  • Snijd beide groenten eerst en plakken en dan in blokjes.
  • Blancheer kort in kokend water totdat ze beetgaar zijn.
  • Laat de doperwten uitlekken.
  • Kook het ei 6 minuten.
  • Laat hem ei schrikken onder koud water uit een lopende kraan.
  • Pel het ei en snijd in partjes.
  • Doe aardappel, komkommer, augurk, knolselderij, wortel en doperwten in een kom.
  • Voeg de mayonaise toe en meng alles goed.
  • Maak de knolselderij-doperwtensalade af op smaak met zout en peper.
  • Meng de salade nogmaals goed door elkaar.
  • Garneer de knolselderij-doperwtensalade met de partjes ei.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail