Knolselderij-gehakttaartjes

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Wilt u een lekker, redelijk snel klaar te maken en toch bijzonder voorgerecht? Dan zijn deze knolselderij-gehakttaartjes echt iets voor u.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
8 plakjes bladerdeeg
halve knolselderij
2 eieren
125 ml. crème fraîche
100 gram jonge kaas
300-400 gram gekruid gehakt

TIP
Eet u liever vegetarisch?
Vervang dan het gehakt door rul gehakt van De Vegetarische Slager.
Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

BEREIDING
  • Ontdooi de 8 plakjes bladerdeeg.
  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en plaats hierop de 8 plakjes bladerdeeg.
  • Gebruik per taartje 2 velletjes en zorg voor wat tussenruimte.
  • Laat de uiteinden van de velletjes elkaar ongeveer 1 cm en overlappen en druk goed aan.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Klop de eieren los in een schaaltje.
  • Rasp de knolselderij grof.
  • Kruid het gehakt.
  • Meng nu in een schaal het gehakt met de geraspte knolselderij, de eieren, crème fraîche en de helft van de kaas.
  • Verdeel dit mengsel over het midden van de bodem van de taartjes.
  • Houd brede randen vrij.
  • Vouw vervolgens de randen omhoog zodat je een bakje krijgt.
  • Bestrooi de knolselderij-gehakttaartjes met de overgebleven kaas.
    Bak de knolselderij-gehakttaartjes in de oven in ± 30-35 minuten goudbruin.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail