Knolselderij-kaastaart

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Wat dacht u van deze hartige knolselderij-kaastaart. Lekker als tussendoortje of als lunch.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1 pakje bladerdeeg
1 knolselderij van ± 600 gram schoon gewicht
5 eieren
1 bekertje crème fraîche (200 gram)
200 gram oude geraspte kaas
50 gram geraspte parmezaan
50 gram pittige gorgonzola in blokjes
3 teentjes knoflook
handje walnoten (optioneel)
blokjes gorgonzola voor de garnering van de knolselderij-kaastaart (optioneel)
BEREIDING
 
  • Laat het deeg ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de knolselderij en snijd in zo dun mogelijke plakken.
  • Kook de plakken in een paar minuten beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.
  • Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en plak de velletjes goed aan elkaar.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Laat de randen ruim en losjes overhangen.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche en de uitgeperste knoflook.
  • Roer alle kaas erdoor (behalve de blokjes voor de garnering).
  • Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
  • Bedek nu het deeg in de taartvorm met een laagje knolselderij.
  • Hier overheen maak je een laagje met de kaasvulling.
  • Dit herhaal je tot alles op is.
  • Vouw het overhangende deeg naar binnen.
  • Verdeel de blokjes gorgonzola over de knolselderij-kaastaart.
  • Strooi er wat fijn gehakte walnoten overheen.
  • Bak de taart laag in de oven in ongeveer 30 minuten gaar en mooi bruin.
  • Laat de knolselderij-kaastaarttaart buiten de oven even rusten.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail