Knolselderij met linzen, wortel, hazelnoten en feta

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Dit recept voor het vegetarische ovengerecht ‘knolselderij met linzen’ is slechts één van de vele recepten die Groenteboer Marco tijdens zijn Knolselderijmaand op zijn website heeft geplaatst.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
600 gram knolselderij
300 gram geschrapte worteltjes
4 eetlepels olijfolie
95 gram hazelnoten
800 gram linzen (blikje)
200 gram feta
15 gram muntblaadjes
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de knolselderij en snijd in plakken van ± 1 cm.
  • Snijd de plakken in blokjes van ± 2 cm.
  • Halveer de wortels in de lengte.
  • Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel de groenten met de olie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de groenten 35 minuten in het midden van de oven.
  • Schep regelmatig om.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 minuten.
  • Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  • Verwarm de linzen in hun eigen vocht op middelhoog vuur (± 3 min.).
  • Laat de linzen uitlekken in een zeef.
  • Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes.
  • Snijd de munt fijn.
  • Verdeel de knolselderij met linzen over de borden.
  • Bestrooi het geheel met hazelnoten, feta en munt en serveer.
  • Eet smakelijk!

 
TIP
U kunt eventueel rijst als bijgerecht serveren bij de knolselderij met linzen.
Biologische rijst en granen – naast vele andere biologische producten – zijn oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail