Knolselderij met spek, kaneel, stroop en rozijnen

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Dit recept voor knolselderij met spek wordt zeer gewaardeerd door kinderen, vooral door de toevoeging van zoete rozijnen, stroop en kaneel. Knolselderij met spek is erg lekker met rijst.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1 ui
400 gram knolselderij
300 gram speklappen
50 gram rozijnen
1 eetlepel stroop
1 eetlepel gehakte platte peterselie
1 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels olijfolie
water
BEREIDING
 
  • Pel de ui en snijd in kleine snippers.
  • Snijd de speklappen in dunne reepjes.
  • Bestrooi de spekreepjes met zout en peper.
  • Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken.
  • Snijd de plakken knolselderij in blokjes.
  • Verhit de olie en fruit hierin de ui (± 5 min.).
  • Voeg het spek toe aan de uien en roerbak enkele minuten.
  • Voeg de knolselderij en kaneel toe en roerbak een paar minuten tot alles lichtbruin is.
  • Voeg de rozijnen, stroop en een beetje water toe.
  • Stoof de knolselderij met spek met het deksel op de pan (± 20 min.).
  • Hak ondertussen de blaadjes peterselie.
  • Garneer de knolselderij met spek met de peterselie.
  • Eet smakelijk!

 
TIP
Liever vegetarische knolselderij met spek?
Vervang dan het spek door de lekkere bacon van De Vegetarische Slager.
Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail