Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Een lekkere salade als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Deze knolselderij-wortelsalade kan overigens ook heel goed als lunch dienst doen, mede door de noten die verwerkt zijn in deze knolselderij-wortelsalade. Zeker als u er ook nog wat lekker brood bijneemt, zult u kunnen genieten van een heerlijke, gezonde en toch niet zware lunch.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.
450 gram wortels
1 kleine knolselderij
1 rode ui
handvol rozijnen
handvol pompoenpitten
100 gram gemengde noten
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel dijon mosterd
3 eetlepels mayonaise
sap van 1 limoen
peper en zout
- Rasp de knolselderij en de wortel en doe in een grote schaal.
- Pel de ui en snijd in kleine snippers.
- Voeg ui, rozijnen en pompoenpitten toe.
- Hak de noten klein en voeg ook toe.
- Maak een dressing van de olijfolie, rode wijnazijn, mayonaise, mosterd, limoensap, zout en peper.
- Proef of het op smaak is.
- Sprenkel de dressing over de knolselderij-wortelsalade en meng alles goed.
- Proef nu nog een keer en voeg eventueel nog wat mayonaise, limoensap of olijfolie toe aan de knolselderij-wortelsalade.
- Eet smakelijk!
Terug naar Knolselderijrecepten
Delen








