Knolselderijfrietjes uit de oven

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, o.a. deze knolselderijfrietjes uit de oven.
Zeker als u ook nog een lekker sausje toevoegt aan de knolselderijfrietjes, weten kinderen dit ook zeer te waarderen.
Knolselderijfrietjes zijn lekker als bijgerecht of als hartig, gezond tussendoortje.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1 knolselderij
olijfolie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de knolselderij.
  • Snijd de knolselderij eerst in niet te dikke plakken.
  • Snijd vervolgens de plakken in frietjes.
  • Zorg ervoor dat de frietjes ongeveer ongeveer even dik zijn, anders worden ze niet allemaal goed gaar.
  • Zet een pan met water en zout op en breng dit aan de kook.
  • Kook de knolselderijfrietjes ongeveer 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Giet af en laat uitlekken.
  • Leg daarna de knolselderijfrietjes op een schone droge theedoek en droog ze goed af.
    Het is belangrijk dat de frietjes echt goed droog zijn, voordat je ze in de oven gaat afbakken.
  • Besprenkel de knolselderijfrietjes met wat olijfolie.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Bak de knolselderijfrietjes gaar en knapperig in ongeveer 30 minuten.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail