Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, o.a. deze knolselderijfrites met gefrituurde camembert. Dat is weer eens wat anders! Een lekkere salade erbij en u heeft een heerlijk diner.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit, waaronder meerdere recepten voor knolselderijfrites. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.
1 knolselderij
1 camembert
400 gram cranberries
stukje gemberwortel (± 6 cm)
2 perssinaasappels
1 citroen
6 eetlepels bloem
8 eetlepels paneermeel
peper en zout
150 gram suiker
frituurolie
4 eetlepels olijfolie
4 theelepels honing
2 eetlepels sojasaus
- Snijd de goed gekoelde camembert in vier punten.
- Schep de bloem met wat zout en peper in een diep bord door elkaar.
- Klop het ei met een lepel water los in een tweede bord.
- Doe het paneermeel in een derde bord.
- Haal de kaaspunten eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel.
- Herhaal het ei- en paneermeellaagje.
- Leg de punten tot gebruik in de koelkast.
- Pers de sinaasappelen uit.
- Doe de cranberry’s met de suiker, de geraspte gemberwortel en het sinaasappelsap in een pan met een dikke bodem.
- Laat dit koken totdat de cranberry’s openspringen.
- Laat af en toe roerend afkoelen.
- Snijd de knolselderij in plakken van circa 1 cm dik.
- Schil ze en snijd in reepjes van 1 cm breed en circa 5 cm lang.
- Blancheer de knolselderijreepjes circa 5 minuten in kokend water met wat zout.
- Laat de knolselderij onder de koude kraan schrikken en uitlekken.
- Verhit de frituurolie in een (frituur)pan.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en roerbak de knolselderij een paar minuten.
- Pers de citroen uit.
- Schep honing, sojasaus en citroensap door de knolselderijfrites.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Frituur de gepaneerde kaaspunten in 4 tot 5 minuten goudbruin en keer ze in die tijd een keer voorzichtig om.
- Laat de camembert uitlekken op keukenpapier.
- Warm de cranberrysaus op.
- Serveer de camembertmet de saus en de knolselderijfrites.
- Eet smakelijk!
Terug naar Knolselderijrecepten
Delen








