Knolselderijfrites met camembert en cranberrysaus

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, o.a. deze knolselderijfrites met gefrituurde camembert. Dat is weer eens wat anders! Een lekkere salade erbij en u heeft een heerlijk diner.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit, waaronder meerdere recepten voor knolselderijfrites. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1 knolselderij
1 camembert
400 gram cranberries
stukje gemberwortel (± 6 cm)
2 perssinaasappels
1 citroen
6 eetlepels bloem
8 eetlepels paneermeel
peper en zout
150 gram suiker
frituurolie
4 eetlepels olijfolie
4 theelepels honing
2 eetlepels sojasaus

BEREIDING
 
  • Snijd de goed gekoelde camembert in vier punten.
  • Schep de bloem met wat zout en peper in een diep bord door elkaar.
  • Klop het ei met een lepel water los in een tweede bord.
  • Doe het paneermeel in een derde bord.
  • Haal de kaaspunten eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel.
  • Herhaal het ei- en paneermeellaagje.
  • Leg de punten tot gebruik in de koelkast.
  • Pers de sinaasappelen uit.
  • Doe de cranberry’s met de suiker, de geraspte gemberwortel en het sinaasappelsap in een pan met een dikke bodem.
  • Laat dit koken totdat de cranberry’s openspringen.
  • Laat af en toe roerend afkoelen.
  • Snijd de knolselderij in plakken van circa 1 cm dik.
  • Schil ze en snijd in reepjes van 1 cm breed en circa 5 cm lang.
  • Blancheer de knolselderijreepjes circa 5 minuten in kokend water met wat zout.
  • Laat de knolselderij onder de koude kraan schrikken en uitlekken.
  • Verhit de frituurolie in een (frituur)pan.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en roerbak de knolselderij een paar minuten.
  • Pers de citroen uit.
  • Schep honing, sojasaus en citroensap door de knolselderijfrites.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Frituur de gepaneerde kaaspunten in 4 tot 5 minuten goudbruin en keer ze in die tijd een keer voorzichtig om.
  • Laat de camembert uitlekken op keukenpapier.
  • Warm de cranberrysaus op.
  • Serveer de camembertmet de saus en de knolselderijfrites.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail