Knolselderijgerecht met spruitjes, appel en spek

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Dit knolselderijgerecht met spruitjes, appel en spek is slechts één van de vele recepten, die Groenteboer Marco tijdens zijn Knolselderijmaand op zijn website heeft geplaatst.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1 kg spruitjes
8 kleine aardappels
4 plakken knolselderij van ± 1 cm dik
2 appels
300 gram spekjes
boter om in te bakken
peper, zout en nootmuskaat
BEREIDING
 
  • Maak de spruitjes schoon.
  • Kook de spruitjes in ruim water in 3-5 minuten bijna beetgaar.
  • Haal daarna de pan van het vuur, giet af en zet opzij.
  • Halveer de kleine aardappels (schillen alleen indien gewenst).
  • Snijd de plakken knolselderij in dobbelsteentjes.
  • Kook knolselderij en aardappelen in 10 minuten bijna beetgaar.
  • Bak – zonder extra vet toe te voegen – de spekjes knapperig.
  • Doe de spekjes in een kommetje, maar houd het bakvet in de pan.
  • Voeg een klontje boter toe en roerbak de aardappels, knolselderij en spruitjes een paar minuten.
  • Schil de appel en snijd hem in stukjes.
  • Voeg de appel toe aan het knolselderijgerecht.
  • Roerbak ± 10 minuten, totdat de appel zacht is en de spruitjes gaar.
  • Voeg de knapperige spekjes toe.
  • Breng het knolselderijgerecht op smaak met peper, zout en nootmuskaat en serveer direct.
  • Eet smakelijk!

 
TIP
Liever een vegetarisch knolselderijgerecht?
Vervang dan het spek door de lekkere bacon van De Vegetarische Slager.
Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail