Knolselderijgratin met hazelnoten en en blauwe kaas

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Deze knolselderijgratin met blauwe kaas is slechts één van de vele recepten, die Groenteboer Marco tijdens zijn Knolselderijmaand op zijn website heeft geplaatst. Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
300 gram aardappelen
600 gram knolselderij
4 eetlepels hazelnoten
100 gram blauwe kaas
130 gram belegen kaas
peperkorrels
boter
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet alle ingrediënten klaar in aparte bakjes, zodat je straks vlot laagjes kunt maken.
  • Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes (kaasschaaf of rasp).
  • Schil de knolselderij en snijd in dunne plakjes (kaasschaaf of rasp).
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Verbrokkel de blauwe kaas.
  • Rasp de belegen kaas.
  • Vet een ovenschaal in met de boter.
  • Maak eerst een laagje aardappel, dan een laagje knolselderij, dan hazelnoot, blauwe kaas en daarna geraspte kaas.
  • Maal er wat peper over.
  • Herhaal dit tot de schaal vol is.
  • Eindig de knolselderijgratin met geraspte kaas.
  • Bak de knolselderijgratin ongeveer 45 minuten in de oven, totdat de groente gaar is en de korst goudbruin.
  • Eet smakelijk!

 
TIP
Omdat de knolselderijgratin vrij ‘zwaar’ is door de gesmolten kaas, is het aan te bevelen daar een ‘lichte’ frisse groene salade bij te serveren, waar u ook een scheutje citroensap in verwerkt. Dit neutraliseert het vetgehalte van de kaas in de knolselderijgratin.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail