Knolselderijpuree met mascarpone

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, o.a. deze knolselderijpuree met mascarpone. Dat is weer eens wat anders als aardappelpuree. Erg lekker!
Probeer eens een aantal van onze knolselderijrecepten uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om deze knolselderijpuree en de andere gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1 knolselderij
50 gram mascarpone
1 klontje boter
peper en zout
BEREIDING
 
  • Snijd de onderkant van de knolselderij af.
  • Schil de knolselderij en snijd in plakken.
  • Snijd vervolgens de plakken in blokjes.
  • Kook de knolselderij in een laag water tot de blokjes zacht zijn (± 15 min.).
  • Haal de pan van het vuur, giet af en stamp de knolselderij tot een puree.
  • Voeg de mascarpone en het klontje boter toe en roer dit door de knolselderijpuree.
  • Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  • Eet smakelijk.

 
TIP
Knolselderijpuree met mascarpone kan als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd, maar is ook erg lekker op een broodje.
Ook als borrelhapje of als voorgerecht is deze puree zeer geschikt. Serveer dan de knolselderijpuree op lekker geroosterd brood, een toastje of op roggebrood. Garneer met een kwart of half kerstomaatje of een paar blaadjes waterkers.
De knolselderijpuree is zowel warm als koud erg lekker.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail