Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten.
Wat dacht u bijvoorbeeld van deze knolselderijpuree met zuurkool als groente? Klinkt lekker toch? Dat is het dan ook!
1000 gram zuurkool
1 grote knolselderij
6 perssinaasappels
2 limoenen
4 rijpe handperen
bosje peterselie (garnering)
2 eetlepels boekweitmeel
zonnebloemolie of kokosvet
zout en peper
sojaroom
- Snijd de knolselderij in plakken, schil en snijd dan in blokjes.
- Verhit het limoensap en roer er de boekweitmeel door.
- Voeg de knolselderij toe en roer even goed door.
- Voeg ± 1,5 liter liter water aan toe en breng aan de kook.
- Laat terwijl de knolselderij gekookt wordt, de zuurkool uitlekken.
- Pers 6 sinaasappels uit.
- Giet het sap in een pan en voeg de zuurkool toe en breng aan de kook.
- Laat de zuurkool ± 20 minuten zachtjes garen.
- Schil 4 rijpe handperen, verwijder de klokhuis en en snijd in blokjes.
- Bak de peren in een hapjespan in wat vet gedurende 5 minuten.
- Leg de peren op een bord en maak ze wat platter met de bolle kant van een lepel.
- Giet de knolselderij af.
- Voeg sojaroom en peren toe en maak op smaak met peper en zout.
- Stamp een beetje fijner en warm de knolselderijpuree nog even op, op een zacht vuur.
- Garneer de knolselderijpuree met wat verse peterselie.
- Serveer de knolselderijpuree met de zuurkool als groente.
- Eet smakelijk.









