Knolselderijpuree met peren en zuurkool in sinaasappelsap

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten.
Wat dacht u bijvoorbeeld van deze knolselderijpuree met zuurkool als groente? Klinkt lekker toch? Dat is het dan ook!

INGREDIËNTEN
 
1000 gram zuurkool
1 grote knolselderij
6 perssinaasappels
2 limoenen
4 rijpe handperen
bosje peterselie (garnering)
2 eetlepels boekweitmeel
zonnebloemolie of kokosvet
zout en peper
sojaroom
BEREIDING
 
  • Snijd de knolselderij in plakken, schil en snijd dan in blokjes.
  • Verhit het limoensap en roer er de boekweitmeel door.
  • Voeg de knolselderij toe en roer even goed door.
  • Voeg ± 1,5 liter liter water aan toe en breng aan de kook.
  • Laat terwijl de knolselderij gekookt wordt, de zuurkool uitlekken.
  • Pers 6 sinaasappels uit.
  • Giet het sap in een pan en voeg de zuurkool toe en breng aan de kook.
  • Laat de zuurkool ± 20 minuten zachtjes garen.
  • Schil 4 rijpe handperen, verwijder de klokhuis en en snijd in blokjes.
  • Bak de peren in een hapjespan in wat vet gedurende 5 minuten.
  • Leg de peren op een bord en maak ze wat platter met de bolle kant van een lepel.
  • Giet de knolselderij af.
  • Voeg sojaroom en peren toe en maak op smaak met peper en zout.
  • Stamp een beetje fijner en warm de knolselderijpuree nog even op, op een zacht vuur.
  • Garneer de knolselderijpuree met wat verse peterselie.
  • Serveer de knolselderijpuree met de zuurkool als groente.
  • Eet smakelijk.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail