Knolselderijsalade met appel, ananas en walnoten

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken.
Deze lekkere frisse knolselderijsalade is lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk op een toastje of op roggebrood bij de borrel. Voor de lunch gewoon op brood is deze knolselderijsalade uiteraard ook heerlijk.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
De knolselderijsalade
250 gram knolselderij
250 gram zoetzure appel
50 gram grof gehakte walnoten
4 schijven verse ananas (of blikje)
citroen(sap)
 
De dressing
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels room of yoghurt
1 – 2 eetlepels citroensap
zout en peper
BEREIDING
 
De knolselderijsalade
  • Pers de citroen uit en doe in een bakje.
  • Rasp de knolselderij fijn en doe in de schaal.
  • Rasp de appel fijn en voeg toe aan de knolselderij.
  • Sprenkel hier alvast een beetje citroen overheen en hussel wat door elkaar om verkleuring te voorkomen.
  • Breek of hak de walnoten grof en voeg toe in de schaal.
  • Maak blokjes van de ananas en voeg deze toe aan de schaal.

 
De dressing

  • Maak de dressing aan in een apart schaaltje door alle ingrediënten goed te mengen.
  • Maak af op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de dressing toe aan de schaal met knolselderijsalade.
  • Meng alles goed.
  • Eet smakelijk!

Laat de knolselderijsalade een paar uur afgedekt staan om alle smaken volledig tot hun recht te laten komen.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail