Knolselderijsalade met yoghurt

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken.
Deze knolselderijsalade met yoghurt is lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk als voorgerecht. Gebruik het dan bijvoorbeeld als vulling van halve avocado’s.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1 knolselderij
1 winterwortel
350 gram Turkse of Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
halve citroen (sap)
olijfolie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Schil de knolselderij en snijd of rasp in dunne sliertjes.
  • Schil de winterpeen en snijd of rasp in dunne sliertjes.
  • Doe knolselderij en wortel in een kom.
  • Meng in een ander kommetje yoghurt, citroensap, een scheut olijfolie en geperste knoflook.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Giet de dressing over de knolselderij en winterwortel.
  • Schep alles goed door elkaar.
  • Eet smakelijk!

De knolselderijsalade krijgt een heel andere smaak en wordt wat frisser als u gesnipperde verse munt toevoegt aan de dressing. Als u het vervolgens een uurtje afgedekt laat staan, komt de smaak van munt nog beter tot zijn recht.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail