Knolselderijsoep met ui en knoflook

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Een eenvoudige, maar smakelijke knolselderijsoep. Eenvoudig en snel klaar te maken, terwijl u met deze knolselderijsoep toch een lekker soepje weet op te dienen.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1 middelgrote knolselderij
1 grote ui
2-3 teentjes knoflook
1 takje verse peterselie
750 ml groentebouillon
olijfolie
 
Wilt u biologische bouillon voor deze knolselderijsoep?
Geen probleem! Bij Groenteboer Marco kunt u zowel biologische bouillonblokjes kopen als kant-en-klare bouillons van De kleinste Soepfabriek.
BEREIDING
 
  • Schil de knolselderij en snijd in plakken.
  • Snijd de plakken in blokjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan.
  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Pel de knoflook en snijd fijn.
  • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Doe er de blokjes knolselderij bij en laat ze 5 minuten meebakken.
  • Giet er zo veel groentebouillon bij dat alles onderstaat.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat ongeveer 10-15 minuten koken totdat de blokjes knolselderij gaar zijn.
  • Pureer de knolselderijsoep met een staafmixer. Maak er een gladde, fluweelzachte soep van.
  • Voeg naar smaak peper, zout en fijngehakte peterselie toe.
  • Eet smakelijk!

TIP
Als garnering kun je eventueel wat dunne reepjes knolselderij lekker krokant bakken in hete olijfolie. Strooi ze na het serveren over de knolselderijsoep.

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail