Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Een eenvoudige, maar smakelijke knolselderijsoep. Eenvoudig en snel klaar te maken, terwijl u met deze knolselderijsoep toch een lekker soepje weet op te dienen.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.
1 middelgrote knolselderij
1 grote ui
2-3 teentjes knoflook
1 takje verse peterselie
750 ml groentebouillon
olijfolie
Wilt u biologische bouillon voor deze knolselderijsoep?
Geen probleem! Bij Groenteboer Marco kunt u zowel biologische bouillonblokjes kopen als kant-en-klare bouillons van De kleinste Soepfabriek.
- Schil de knolselderij en snijd in plakken.
- Snijd de plakken in blokjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan.
- Pel de ui en snijd fijn.
- Pel de knoflook en snijd fijn.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Doe er de blokjes knolselderij bij en laat ze 5 minuten meebakken.
- Giet er zo veel groentebouillon bij dat alles onderstaat.
- Breng de soep aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat ongeveer 10-15 minuten koken totdat de blokjes knolselderij gaar zijn.
- Pureer de knolselderijsoep met een staafmixer. Maak er een gladde, fluweelzachte soep van.
- Voeg naar smaak peper, zout en fijngehakte peterselie toe.
- Eet smakelijk!
TIP
Als garnering kun je eventueel wat dunne reepjes knolselderij lekker krokant bakken in hete olijfolie. Strooi ze na het serveren over de knolselderijsoep.
Terug naar Knolselderijrecepten
Delen








