Koude Spaanse knoflooksoep met druiven

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Fruitsoep zult u waarschijnlijk niet vaak gegeten hebben, misschien wel nooit. Op deze website vindt u een aantal verrassende soeprecepten, waarbij fruit een essentieel bestanddeel is. Deze koude knoflooksoep met druiven is heerlijk op een warme zomeravond. Dat (oud) witbrood als basis gebruikt wordt, is bijzonder te noemen. Leuke manier om restjes brood weg te werken en er een lekkere soep aan over te houden. Het beste kunt u deze soep minimaal 1 dagdeel van tevoren klaarmaken, zodat de soep goed koud kan worden, tenzij u echt ijskoud water beschikbaar hebt. Ook leuk om mee te nemen naar een picknick.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
200 gram witte druiven zonder pit
200 gram witbrood
2-3 flinke tenen knoflook
200 ml olijfolie
2 eetlepel sherryazijn
400 ml ijskoud water
150 gram gepelde amandelen
2 eetlepels amandelschaafsel
BEREIDING
 
  • Verwijder de korst van het brood, snijd in stukjes en doe in een kom.
  • Voeg voldoende water toe om het brood mee te bedekken en laat een paar minuten weken.
  • Neem vervolgens het brood uit de kom en knijp het overtollige water er uit.
  • Doe het brood met de amandelen, knoflook, olijfolie en azijn in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en blend alles tot een glad papje.
  • Schenk terwijl u doorgaat met blenden het koude water bij het mengsel. U krijgt dan een dikke soep.
  • Vindt u de soep te dik, voeg dan nog wat koud water toe.
  • Doe de soep in een kom en zet die afgedekt met plastic folie in de koelkast. Laat de soep door en door koud worden.
  • Halveer de druiven.
  • Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Schep de koude soep in kommen en verdeel de druiven.
  • Garneer de soep met het amandelschaafsel en wat druppels olijfolie.
  • Eet smakelijk.
  • TIP
    Dit recept is zonder knoflook. Knoflookliefhebber? Voeg vooral toe, combineert prima en is heerlijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail