Krokante pastinaak met honing en mosterd

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Door pastinaak krokant te bakken in de oven komt de mooie zoete anijsachtige smaak nog beter tot zijn recht. De krokante pastinaak is heerlijk op een salade of als bijgerecht.

Probeer ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
500 gram pastinaak
olijfolie
zout en peper
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel mosterd
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de pastinaak en snijd in stukken van gelijke grootte en dikte. Zo zorg je dat alle stukken tegelijk mooi bruin gebakken worden.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Leg de stukken pastinaak erop.
  • Druppel wat olijfolie op ieder stuk pastinaak.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Schuif het bakblik nu 25-30 minuten in de oven. Houd goed in de gaten dat het niet aanbrand.
  • Meng olijfolie, honing en mosterd tot een mooie dressing.
  • Haal het bakblik uit de oven.
  • Bestrijk de stukken pastinaak met de dressing.
  • Bak nog maximaal 10 minuten in de oven, tot de pastinaak lekker krokant is.
  • Krokante pastinaak door de salade. Heerlijk!
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail