Kroketjes van pastinaak en kastanjepuree

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Dit keer een bijzonder bijgerecht voor een bijzonder diner: kroketjes van pastinaak en kastanjepuree. Lekker!

Probeer, behalve deze kroketjes van pastinaak, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden. Of beter gezegd, u wordt vanzelf een topkok met onze recepten.

TIP
Het onderstaande recept is voldoende voor 20 kroketjes. Het zijn kleine kroketjes. Bij een diner moet u uitgaan van zeker 3 – 4 kroketjes per persoon. De kans dat uw gasten deze kroketjes van pastinaak en kastanjepuree heel lekker en bijzonder vinden, is vrij groot. De kans dat uw gasten daarom een grotere portie nemen is eveneens vrij groot. Houd daar dus rekening mee als u deze lekkere kroketjes gaat maken.
U kunt de kroketjes van tevoren maken zonder ze te bakken. Alles moet toch opstijven in de koelkast. Wat ik u zou willen aanbevelen is om meer klaar te maken dan u denkt nodig te hebben, een bepaalde hoeveelheid kroketjes kort voor het aan tafel gaan, te bakken en het restant van de voorbereide kroketjes voorlopig in de koelkast te laten of aan het eind van de avond in te vriezen. Dat gaat namelijk ook heel goed met deze pastinaakkroketjes en dan heeft u altijd iets lekkers achter de hand.

INGREDIËNTEN
 
1 kilo pastinaak
250 gram kastanjepuree
2 knoflookteentjes uitgeperst
2 eetlepels fijngesneden peterselie
150 gram bloem
3 eieren losgeklopt
300 gram paneermeel
peper en zout
nootmuskaat
BEREIDING
 
  • Schil de pastinaak en snijd in blokjes.
  • Kook ze gaar in water en laat goed uitlekken.
  • Pureer de pastinaak met een staafmixer of blender.
  • Voeg de kastanjepuree, de knoflook en peterselie toe.
  • Maak af op smaak met peper en zout en nootmuskaat.
  • Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Maak uw handen vochtig en vorm kroketjes van het mengsel.
  • Zet 3 borden naast elkaar. 1 met de bloem, 1 met de losgeklopte eieren en 1 met het paneermeel.
  • Rol de kroketjes eerst door de bloem, dan door de eieren en daarna door het paneermeel.
  • Laat vervolgens de kroketjes opnieuw opstijven in de koelkast.
  • Daarna rolt u de kroketjes nogmaals door het paneermeel.
  • U kunt de kroketjes nu ook heel goed invriezen.
  • Wilt u de kroketjes meteen eten, bak ze dan in frituurvet op 180 graden.
  • Smullen maar!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail