150 gram amandelmeel
150 gram pompoenpuree
3 eetlepels gesmolten kokosvet
2 eetlepels koekkruiden
2 eieren (L)
1 geprakte banaan
1 theelepel wijnsteenzuur bakpoeder
zout
Tip
Gebruik voor de pompoencake een flespompoen, die heeft weinig pitten en draden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de pompoen in zijn geheel 15 minuten of langer in de oven tot hij zacht is geworden.
- Haal de pompoen uit de oven en laat hem afkoelen.
- Je kunt de pompoen nu schillen.
- Snijd het vruchtvlees in stukken en maak er puree van (staafmixer).
- Voeg alle ingrediënten toe en meng dit goed.
- Voeg eventueel 1 eetlepel (kokosbloem- of andere) suiker toe.
- Giet het deeg in een ingevette cakevorm.
- Bak de pompoencake 35 minuten in de oven op 180 graden.









