Kruidige Pompoencake

INGREDIËNTEN
 
150 gram amandelmeel
150 gram pompoenpuree
3 eetlepels gesmolten kokosvet
2 eetlepels koekkruiden
2 eieren (L)
1 geprakte banaan
1 theelepel wijnsteenzuur bakpoeder
zout

Tip
Gebruik voor de pompoencake een flespompoen, die heeft weinig pitten en draden.

BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de pompoen in zijn geheel 15 minuten of langer in de oven tot hij zacht is geworden.
  • Haal de pompoen uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Je kunt de pompoen nu schillen.
  • Snijd het vruchtvlees in stukken en maak er puree van (staafmixer).
  • Voeg alle ingrediënten toe en meng dit goed.
  • Voeg eventueel 1 eetlepel (kokosbloem- of andere) suiker toe.
  • Giet het deeg in een ingevette cakevorm.
  • Bak de pompoencake 35 minuten in de oven op 180 graden.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail